Xarel·lo

El xarel·lo és una varietat de cep blanca. El raïm és de mida mitjana i no gaire compacte. El gra és rodó, gros i de pell gruixuda. La planta és sensible a les gelades i malures. L’època de brotada és al març (primerenca) i l’època de maduració és mitjana (finals d’agost-setembre).

És una varietat tradicional pròpia del Penedès i del Camp de Tarragona, emprat per al cupatge del cava juntament amb el macabeu i el parellada. El xarel·lo aporta al cava cos i estructura. És una de les varietats principals per al vi blanc de les DO Alella, DO Binissalem, DO Costers del Segre, DO Penedès i DO Tarragona, però es cultiva gairebé a tot Catalunya i a Mallorca.

El vi jove elaborat amb raïm xarel·lo és suau, fresc i afruitat. Aquells amb criança en bóta es tornen càlids, llargs i profunds.

S'estan mostrant 6 resultats

  • 0 out of 5

    Segon Cop de Cor

    25,00

    Vi: Segon Cop de Cor 2019

    Varietats: Garnatxa Negra i Xarel·lo.

    Celler: AT Roca

    Denominació d’Origen: Penedès

  • 0 out of 5

    Guspira

    11,50

    Vi: Guspira Estones de Mishima.

    Tipus: Brut Nature.

    Varietats: 60% Xarel·lo, 20% Macabeu, 20% Parellada.

    Alcohol: 11,5%

    Celler: Estones Vins

    Denominació d’Origen: Cava

  • 0 out of 5

    AT Roca Brut Reserva

    11,00

    Vi: AT Roca Brut Reserva

    Varietats: 50% Macabeu, 30% Xarel·lo i 20% Parellada.

    Alcohol: 12%

    Celler: AT Roca

    Denominació d’Origen: Penedès

  • 0 out of 5

    Cantallops

    18,00

    Vi: Cantallops

    Varietats: 100% Xarel·lo

    Alcohol: 13%

    Celler: AT Roca

    Denominació d’Origen: Penedès

  • 0 out of 5

    Costers

    8,50

    Vi: Costers

    Varietats: 60% Macabeu, 30% Malvasia de Sitges i 10% Xarel·lo

    Alcohol: 12%

    Celler: AT Roca

    Denominació d’Origen: Penedès

  • 0 out of 5

    Puigmoltó

    6,00

    Vi: Puigmoltó

    Varietats: Xarel·lo, Macabeu i Parellada.

    Alcohol: 11,5%

    Celler: Emendis

    Denominació d’Origen: DO Cava