Cabernet Franc

La cabernet franc és un dels raïms negres més plantats al món. Es fa servir, sobretot, per barrejar-se amb la cabernet sauvignon i la merlot en el vi de Bordeus, però també es pot vinificar sola, com en el vi chinon del Loira. A més, es fa com a vi de gel per produir vins varietals i de barreja a Estats Units i Canadà.

És més lleugera que la cabernet sauvignon, i produeix un lluminós i vi negre clar que contribueix a la finor i deixa una aroma a pebre al barrejar-se amb raïms més robusts. Depenent de la regió en la que creix i de l’estil del vi, pot tenir aromes addicionals com tabac, gerd, pebrot, grosella negra i violetes.

Els èxits d’aquesta varietat a Bordeus es remunten a finals de segle XVIII, tot i que ha estat plantada al Loira des de molt abans. Les anàlisis d’ADN indiquen que la cabernet franc és un dels pares de la cabernet sauvignon, la merlot i la carménère.

S'estan mostrant 3 resultats

  • 0 out of 5

    Nunci Negre 2015

    26,75

    Vi: Nunci Negre

    Varietats: Garnatxa Negra, Sirà, Cabernet Franc i Carinyena.

    Alcohol: 15,5%

    Celler: Mas de les Pereres

    Denominació d’Origen: DOQ Priorat

  • 0 out of 5

    Nunci Rosé 2018

    14,65

    Vi: Nunci Rosé

    Varietats: Garnatxa Negra, Cabernet Franc i Macabeu.

    Alcohol: 13,5%

    Celler: Mas de les Pereres

    Denominació d’Origen: DOQ Priorat

  • 0 out of 5

    Petit Bernat Negre

    9,80

    Vi: Petit Bernat Negre

    Varietats: Cabernet Franc, Syrah, Merlot, Picapoll Negre i Sumoll.

    Alcohol: 13,5%

    Celler: Heretat Oller del Mas

    Denominació d’Origen: DO Pla de Bages

    Reconeixements: 

    guia vins catalunya 2017

    9,33 punts sobre 10 a la Guia de vins de Catalunya 2017