L’albariño és una varietat de raïm originària de Galícia, Espanya. S’utilitza per a la producció de vi blanc en aquesta regió històrica. En menor mesura, a les comunitats de Cantàbria, Castella i Lleó i Catalunya. Al nord de Portugal es coneix com Alvarinho o cainho branco i és abundant en Monção i Melgaço, al nord-oest de país.
Hi ha una llegenda, defensada pel gastrònom i escriptor Álvaro Cunqueiro, que diu que el raïm albariño va ser portada a Galícia pels monjos de l’Ordre del Císter al segle XII. L’ordre havia estat fundada el 1090 a l’abadia de Citeux , a la Côte d’Or de Borgonya. Per tant, aquests monjos, que provenien de regions vitivinícoles de França, van plantar vinyes a les valls del Camí de Santiago. No obstant això, les evidències científiques semblen indicar que la varietat és originària de Galícia.
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies.Ok