Cabernet Franc
La cabernet franc és un dels raïms negres més plantats al món. Es fa servir, sobretot, per barrejar-se amb la cabernet sauvignon i la merlot en el vi de Bordeus, però també es pot vinificar sola, com en el vi chinon del Loira. A més, es fa com a vi de gel per produir vins varietals i de barreja a Estats Units i Canadà.
És més lleugera que la cabernet sauvignon, i produeix un lluminós i vi negre clar que contribueix a la finor i deixa una aroma a pebre al barrejar-se amb raïms més robusts. Depenent de la regió en la que creix i de l’estil del vi, pot tenir aromes addicionals com tabac, gerd, pebrot, grosella negra i violetes.
Els èxits d’aquesta varietat a Bordeus es remunten a finals de segle XVIII, tot i que ha estat plantada al Loira des de molt abans. Les anàlisis d’ADN indiquen que la cabernet franc és un dels pares de la cabernet sauvignon, la merlot i la carménère.
Mostrando el único resultado
-
Petit Bernat Tinto 2019
8,50€Vino: Petit Bernat Tinto
Variedades: Cabernet Franc, Syrah, Merlot, Picapoll Tinto y Sumoll.
Alcohol: 13,5%
Bodega: Heretat Oller del Mas
Denominación de Origen: DO Pla de Bages
Reconocimientos:
9,33 puntos sobre 10 en la Guia de vinos de Catalunya 2017