Cabernet Franc

La cabernet franc és un dels raïms negres més plantats al món. Es fa servir, sobretot, per barrejar-se amb la cabernet sauvignon i la merlot en el vi de Bordeus, però també es pot vinificar sola, com en el vi chinon del Loira. A més, es fa com a vi de gel per produir vins varietals i de barreja a Estats Units i Canadà.

És més lleugera que la cabernet sauvignon, i produeix un lluminós i vi negre clar que contribueix a la finor i deixa una aroma a pebre al barrejar-se amb raïms més robusts. Depenent de la regió en la que creix i de l’estil del vi, pot tenir aromes addicionals com tabac, gerd, pebrot, grosella negra i violetes.

Els èxits d’aquesta varietat a Bordeus es remunten a finals de segle XVIII, tot i que ha estat plantada al Loira des de molt abans. Les anàlisis d’ADN indiquen que la cabernet franc és un dels pares de la cabernet sauvignon, la merlot i la carménère.

Mostrando el único resultado

  • 0 out of 5

    Petit Bernat Tinto 2019

    8,50

    Vino: Petit Bernat Tinto

    Variedades: Cabernet Franc, Syrah, Merlot, Picapoll Tinto y Sumoll.

    Alcohol: 13,5%

    Bodega: Heretat Oller del Mas

    Denominación de Origen: DO Pla de Bages

    Reconocimientos:

    guia vinos catalunya 2017

    9,33 puntos sobre 10 en la Guia de vinos de Catalunya 2017