Rueda

DO RUEDA

comprar vinos do ruedaLa Denominació d’Origen Rueda va ser reconeguda el dia 12 de gener de 1980 per ordre del Ministeri d’Agricultura, sent la primera Denominació d’Origen reconeguda a la Comunitat Autònoma de Castella i Lleó, després de diversos anys treballant pel reconeixement i protecció de la seva varietat autòctona: la Verdejo.

«La zona emparada per la DO Rueda està especialitzada en la producció de vins blancs».
La Denominació d’Origen compta amb uns mitjans naturals molt favorables per a la producció de vins d’alta qualitat. Essent una zona especialitzada en l’elaboració de vins blancs, d’ampli reconeixement internacional. Així mateix, des del 5 d’agost de 2008 els vins negres i rosats també es troben emparats per la DO; data en la qual es publica l’actual reglament de la DO Rueda al Butlletí Oficial de Castella i Lleó.

Les diferents varietats de raïm cultivades estan repartides de manera irregular pels diferents termes municipals que conformen la DO. No obstant això, la vinya arriba a la seva major concentració i intensitat en els termes municipals de La Seca, Rueda i Serrada. És la vinya de la varietat Verdejo el que major superfície ocupa.

Les varietats permeses pel consell regulador són:
Varietats Blanques principals: Verdejo i Sauvignon Blanc.
Varietats Blanques autoritzades: Viura (Macabeu), Palomino Fino, Viognier i Chardonnay.
Varietats negres principals: Tempranillo (Ull de llebre).
Varietats negres autoritzades: Garnatxa Negra, Cabernet Sauvignon, Merlot i Sirà.

Mostrando el único resultado