Ribeiro

DO Ribeiro

comprar vins ribeiro GaliciaLa Denominació d’Origen Ribeiro se situa a Galícia, a la vora nord-occidental de la província d’Orense. Entre les confluències de les valls formades pels rius Miño, Avia i Arnoia. Una comarca a 45 km de l’oceà Atlàntic, en una zona molt particular i d’excel·lent aptitud per al cultiu de la vinya.

CLIMA

El clima és el factor clau que determina l’agronomia, varietats i estil de vins. La DO Ribeiro se situa en una zona de transició de Galícia, de caràcter mediterrani suavitzat per la influència atlàntica deguda a l’escassa distància de l’oceà. De fet, aquesta distància hauria de suposar un major caràcter atlàntic de l’entorn. No obstant, l’orografia de cadenes muntanyoses que limita la denominació per l’oest i nord, exerceix un important efecte protector. En conseqüència, es genera una viticultura on la maduració alcohòlica es desenvolupa paral·lela a la maduració fenòlica, conservant un equilibrat frescor propiciat per l’acidesa natural i amb un domini del tartàric sobre el màlic. El caràcter lleugerament continental, a causa dels corrents d’aire dominants, provoquen una important diferència tèrmica entre el dia i la nit. Això, afavoreix la lenta maduració respectant el component aromàtic i frescor natural.

Es distingeixen tres valls creades pels seus tres rius principals: Miño, Avia i Arnoia. Un entorn natural format per vessants, bancals i terrasses, excel·lents per a la producció de vins de qualitat basats en la viticultura. Tot això, afavorit per un microclima molt peculiar, ventilat i amb bona exposició per a la maduració de les varietats autòctones de la zona. La influència marítima que penetra per la conca del riu Miño, crea bandes de ecotonía climàtica sobre els vessants. En conclusió, trobem un major caràcter atlàntic segons ascendeix a la cota, de manera que limita el cultiu aproximadament als 450 metres d’altura per a les varietats conreades a la denominació d’Origen.

Mostrando los 4 resultados

 • Marcador

  A Xiada 2021

  19,10

  Vi: A Xiada

  Varietats: 50% Treixadura i 50% Albariño.

  Alcohol: 13%

  Celler: Cuñas Davia

  Denominació d’Origen: DO Ribeiro

 • comprar cuñas davias Barrica blanco

  Cuñas Davia Barrica Blanco

  24,25

  Vi: Cuñas Davia Blanco

  Varietats: 80% Treixadura i 20% Albariño.

  Celler: Cuñas Davia

  Denominació d’Origen: DO Ribeiro

  Reconeixements:

  91 punts a la Guía Peñín.

 • Marcador

  Cuñas Davia Blanco 2021

  16,00

  Vi: Cuñas Davia Blanco

  Varietats: 50% Treixadura, 25% Albariño, 10% Godello, 10% Caiño Blanco i 5% Loureiro i Lado.

  Celler: Cuñas Davia

  Denominació d’Origen: DO Ribeiro

  Reconeixements:

  92 punts a la Guía Peñín.

 • comprar cuñas davia tinto ribeiro

  Cuñas Davia Tinto 2019

  20,10

  Vi: Cuñas Davia Tinto

  Varietats: 35% Caiño longo, 35% Brancellao, 15% Sousón i 20% Mencia.

  Alcohol: 13,8%

  Celler: Cuñas Davia

  Denominació d’Origen: DO Ribeiro