Penedès

DO Penedès

Comprar vi DO Penedès

Terra i clima

La terra de la DO Penedès és àmplia i oberta i s’estén al llarg d’una gran franja de territori entre mar i muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. Dintre d’aquest marc natural, els nostres vins, provenen de les millors vinyes seleccionades de la zona.

Zones

Al bell mig de la depressió prelitoral catalana, entre la serralada prelitoral i les petites planes de la costa mediterrània, maduren les vinyes de la nostra regió vitivinícola.

Microclimes

La Denominació d’Origen Penedès disposa d’una gran diversitat de microclimes, conseqüència de la proximitat litoral i de l’altitud. La climatologia és típicament mediterrània, és a dir, suau i càlida. La zona del Penedès Marítim és més temperada per la influència i proximitat del mar. El Penedès Superior gaudeix de precipitacions més freqüents i de més contrast entre temperatures màximes i mínimes. El Penedès Central és el compendi d’ambdós microclimes.

Singularitat

De la singularitat en resulta la diversitat dels seus vins. Mil sabors, aromes, cossos i estructures… són el fruit de les a diferències climàtiques, paisatgístiques i de la riquesa i varietat dels sòls que la conformen, tenyits del verd de les muntanyes i planes o del blau de les aigües mediterrànies.

Varietats blanques

La DO Penedès, àmpliament reconeguda per la seva qualitat en els vins blancs, combina una oferta de vins elaborats amb les varietats tradicionals (xarel·lo, macabeu i parellada) amb altres que amb els anys s’han introduït i aclimatat amb èxit (chardonnay, riesling, sauvignon blanc…). I amb els vins del xarel·lo com a estendard de la DO, els vins del Penedès són tot aroma, sabor i qualitat. Un plaer per als sentits.

Varietats negres

Les varietats negres que trobem són:

Garnatxa Negra, Monastrell, Pinot Noir, Carinyena (Samsó), Sirà, Merlot, Cabernet Sauvignon i Ull de llebre.

Mostrando 1–9 de 15 resultados