Illes Balears

Vi de la terra Illes Balears

illes balearsHistòria

Sembla ser que els romans van introduir el cultiu de la vinya i la elaboració de vins a les Illes Balears.

Malgrat la conquesta musulmana de les illes i les prohibicions coràniques, aquest cultiu es va mantenir. Des de la conquesta de Jaume I de l’illa, l’any 1229 i durant l’època medieval aquest cultiu seguiria donant feina. La màxima extensió de la vinya arriba el 1890 amb 30.000 hectàrees de de ceps. No obstant, la fil·loxera ho arrasa tot, i mai més s’assolirà aquesta extensió de cultiu.

Regulació

Totes les botelles amb la indicació geogràfica «Vi de la terra Illes Balears» han d’anar en primer lloc amb un número de control oficial assignat per l’Institut de la Qualitat Agroalimentària (IQUA) del Govern de les Illes Balears, al qual correspon el control i la certificació del «Vi de la terra Illes Balears».

Característiques del vi

Predominen els vins negres de cabernet sauvignon, merlot i callet. Són vins amb molt de color i capa. La fase aromàtica es caracteritza per la presència de fruites vermelles. Són vins amb cos, potents, rics en tanins i aptes per a la criança. Els vins blancs monovarietals de chardonnay i de moscatell són de fama reconeguda. Els vins de chardonnay es caracteritzen pel seu cabal aromàtic, amb notes de fruites tropicals, pinya i plàtan, i en boca són frescs, amples i amb cos, amb un final llarg i persistent. També cal esmentar els «muscats», que es caracteritzen per l’aroma floral, amb notes de gessamí i violeta, i en boca són equilibrats i frescs.

Varietats

Negres: Cabernet sauvignon ,Merlot, Sirà, Monestrell, Ull de llebre, Fogoneu, Callet, Manto negre, Pinot Noir.

Blanques: Chardonnay, Moscatell d’Alexandria, Moscatell de gra menut, Moll, Parellada, Macabeu, Malvasia, Riesling, Viognier, Sauvignon Blanc.

Mostrando los 4 resultados