IGP Cádiz

IGP CÁDIZ

comprar vins igp cádizEls vins de Cadis estan actualment emparats per la IGP Cádiz (indicació geogràfica protegida) que engloba 15 municipis de Cadis. Compta amb una extensió de 1.500 hectàrea de vinya i 16 cellers. Els vins de la Terra de Cadis van néixer per diferenciar els vins tranquils dels vins generosos de Xerès. Després de certa decadència en els vins de Jerez cellers de Cadis van optar per l’elaboració de vi blanc i vi negre com a la resta de denominacions evidenciant la seva singularitat i la seva aportació a la diversitat vitivinícola de casa nostra.

Territori, Clima i Terres dels vins de Cadis

En primer lloc, el Terreny a Cadis és pràcticament pla en la seva totalitat amb lleugeres pendents. En segon lloc, gaudeixen d’un clima càlid i poques precipitacions. Els seus sòls són principalment calcaris el que facilita la retenció d’humitat el que en una zona de secà és important.

Varietats de raïms permeses

Els raïms negres permesos per a l’elaboració de vi negre són: Tintilla de Rota, Ull de llebre, Sirà, Petit Verdot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Garnatxa Negra, Gracià, Merlot, Mollar Cano i Monastrell.

Els raïms blancs autoritzats: Chadonnay, Garrido Fi, Verdejo, Montúa, Macabeu, Moscatell, Palomino, Pedro Ximénez, Riesling, perruno, sauvignon blanc.

Comprar vins de Cadis

Trobar vins de Cadis és una tasca una mica complicada fora d’Andalusia i és que les produccions són petites. A més, els vins de la Terra de Cadis encara són grans desconeguts pel que en poques botigues de vi es poden trobar aquests vins tan singulars i innovadors. En conseqüència a monvins.cat hem apostat per aproximar-te’n una representació que creiem molt interessant.

Mostrando los 3 resultados

 • Iceni

  Iceni 2020

  10,30

  Vi: Iceni

  Varietats: 50% Sirà i 50% Tintilla de Rota.

  Alcohol: 14%

  Celler: Tesalía

  Denominació d’Origen: IGP Cádiz

 • Marcador

  Arx 2018

  19,75

  Vi: Arx

  Varietats: 60% Sirà, 30% Tintilla de Rota, 8% Petit Verdot i 2% Cabernet Sauvignon.

  Alcohol: 14%

  Celler: Tesalía

  Denominació d’Origen: IGP Cádiz

 • Marcador

  Tesalía 2019

  32,70

  Vi: Tesalía

  Varietats: 65% Petit Verdot, 25% Sirà, 5% Tintilla de Rota, i 5% Cabernet Sauvignon.

  Alcohol: 14,5%

  Celler: Tesalía

  Denominació d’Origen: IGP Cádiz