Costers del Segre

DO Costers del Segre

Història

DO Costers del Segre, LleidaEl caràcter interior de la regió de Costers del Segre, allunyat del mar, ha fet que durant segles l’àrea estigués allunyada de les vies de comercialització.

Innovacions en les varietats de raïm i en els mètodes de producció. Va ser el primer lloc de Catalunya on es van introduir les varietats de cabernet sauvignon, merlot i chardonnay, per exemple. Així com, les varietats autòctones, i es van adoptar les tècniques californianes de vinificació.

En primer lloc, l’any 1983 en Jaume Siurana, director de l’Incavi, i en Manuel Raventós Artes, director general de Codorniu i del Celler de Raimat, varen considerar que l’excel·lent qualitat vitivinícola de les comarques lleidatanes i la tradició de zona calia que fos vetllada per un consell regulador.

En segon lloc, el 1986 es va constituir la DO Coster del Segre amb cinc subzones.

Finalment, no va ser fins a l’any 1998 que s’hi van adherir dues subzones més, Pallars Jussà i Segrià.

Clima

L’àrea de la denominació és diversa amb característiques geològiques i climàtiques canviats. El nexe d’unió és la conca mitjana del riu Segre, entre el Pirineu i l’Ebre. El clima és d’interior i sec, allunyat de la influència marítima i marcat per una insolació elevada, una pluviositat escassa i persistent humitat de les boires d’hivern. Les vinyes són entre els 200 i 1.100m d’altitud. El sòl és calcari recobert de sorra, amb una gran uniformitat a tota la denominació. Les subzones d’Artesa i del Pallars són les més septentrionals, amb les vinyes de major altitud. Raimat, a l’extrem oriental, té un relleu suau i clima continental. La subzona del Segrià, és característica de terres de secà. Les Garrigues i les Valls del Riucorb són terres àrides.

S'estan mostrant 6 resultats

  • 0 out of 5

    Petit Saó Blanc 2018

    8,00

    Vi: Petit Saó Blanc

    Varietats: 70% Garnatxa Blanca, 22% Macabeu, 5% Viognier i 3% Riesling.

    Alcohol: 13,5%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    Catavinum World Wine & Spirits Competition (2015) – Medalla de Plata.
    International Wine Guide (2015) – Medalla de Bronze.
    Decanter World Wine Awards & Magazine (2015) – Medalla de Bronze.
    International Wine Challenge (2015) – Commended Medal.
    International Wine & Spirits Competition IWSC (2016) – Medalla de Bronze. (2015) – Medalla de Bronze.
    Golden Leaf (2016) – Medalla de Plata.
    Guía Akatavino (2016) – 91/100 punts.

  • 0 out of 5

    Petit Saó Negre 2018

    8,00

    Vi: Petit Saó Blanc

    Varietats: 70% Garnatxa Blanca, 22% Macabeu, 5% Viognier i 3% Riesling.

    Alcohol: 13,5%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    Medalla de Bronze al Decanter World Wine Awards & Magazine (2014).
    Medalla de Bronze al International Wine & Spirits Competition IWSC (2013).
    90 punts a la Guía del Vino Cuotidiano (2012).
    Medalla de Bronze al International Wine Guide (2014).
    Gilbert & Gaillard Medalla d’Or (2014). Medalla de Bronze (2013).
    92 punts “365 Vinos al año” de Vivir el Vino (2011).
    Catavinum World Wine & Spirits Competition Medalla de Plata 2014. Medalla de Plata 2013.
    91 punts Guía Akatavino (2014).
    Golden Leaf Medalla de Plata (2015).
    90 punts al Stephen Tanzer’s International Wine Cellar (2011).
    91 punts Wine Enthusiast (2011).
    88 punts Wine advocate/Robert Parker (2011).
    91 punts Wine Spectator (2011).

  • 0 out of 5

    Saó Abrivat 2017

    11,00

    Vi: Saó Abrivat

    Varietats: 40% Ull de llebre, 35% Garnatxa Negra i 25% Cabernet Sauvignon.

    Alcohol: 14,5%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    Stephen Tanzer’s International Wine Cellar (USA): Anyada 2011 – 90/100 punts. Anyada 2010 – 90/100 punts.
    Wine Enthusiast (USA) Anyada 2010 – 91/100 punts.
    Wine advocate/Robert Parker (USA) Anyada 2006 – 90/100 punts.
    Guía Peñín De los vinos de España (ESP) Anyada 2011 – 90/100 punts.
    Decanter World Wine Awards & Magazine (UK): Anyada 2012 – Medalla de Bronze. Anyada 2011 – Medalla de Bronze. Anyada 2010 – Medalla de Bronze.
    International Wine & Spirits Competition IWSC (UK) Anyada 2012 – Medalla de Bronze. Anyada 2011 – Medalla de Plata.
    Concours mundial de Bruxelles (BEL) Anyada 2011 – Medalla de Plata.
    International Wine Guide (ESP) Anyada 2014 – Medalla de Plata. Anyada 2010 – Medalla d’Or.
    Premis Vinari (ES) Anyada 2012 – Vinari de Bronze.
    Catavinum World Wine & Spirits Competition (ES): Anyada 2012 – Medalla d’Or. Anyada 2011 – Medalla d’Or. Anyada 2010 – Medalla de Plata.
    Gilbert & Gaillard (FRA) Anyada 2012 – Medalla d’Or.
    Guía Akatavino (ES) Anyada 2012 – 92/100 punts – Medalla d’Or.

  • 0 out of 5

    Saó Blanc 2018

    11,00

    Vi: Saó Blanc

    Varietats: 80% Macabeu i 20% Garnatxa Blanca.

    Alcohol: 14%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    Medalla d’Or Golden Leaf (2016).
    9,46 punts Guia de Vins de Catalunya (2016).
    Vinari de Bronze Premis Vinari (2016) .
    90 punts Stephen Tanzer’s International Wine Cellar (2013).
    89 punts Wine Enthusiast (2013).
    90 punts Guía Peñín (2014).
    International Wine Guide (Medalla d’Or 2015) (Medalla d’Or 2016)
    93 punts Guía Akatavino (2015) Medalla d’Or.
    Medalla d’Or Catavinum World Wine & Spirits Competition (2015).

  • 0 out of 5

    Saó Expressiu

    17,00

    Vi: Saó Expressiu

    Varietats: 65% Garnatxa Negra, 25% Cabernet Sauvignon i Ull de llebre.

    Alcohol: 14,5%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    STEPHEN TANZER’S INTERNATIONAL WINE CELLAR (USA) Anyada 2009 – 91/100 punts.
    Wine Enthusiast (USA) Anyada 2009 – 92/100 punts.
    Wine advocate/Robert Parker (USA) Anyada 2009 – 89/100 punts.
    Decanter World Wine Awards & Magazine (UK) Anyada 2009 – Medalla de Bronze.
    Guía Peñín De los vinos de España (ESP) Anyada 2009 – 92/100 punts.
    Concours Mondial De Bruxelles (BEL) Anyada 2010 – Medalla d’Or.
    International Wine & Spirits Competition IWSC (UK) Anyada 2010 – Medalla de Plata.
    Gilbert & Gaillard (FRA) Anyada 2010 – Medalla de Plata.International.
    Wine Guide (ESP) Anyada 2010 – Medalla d’Or. Anyada 2009 – Medalla d’Or.
    Concurso Arribes (ESP) Anyada 2009 – Medalla de Plat.
    Wine Up (ESP) Anyada 2010 – 91,96/100.
    Catavinum World Wine & Spirits Competition (ES) Anyada 2010 – Medalla d’Or. Anyada 2009 – Medalla d’Or.
    Guía Akatavino (ES) Anyada 2010 – 95/100 punts – Gran Medalla d’Or.

  • 0 out of 5

    Saó Rosat 2019

    8,00

    Vi: Saó Rosat

    Varietats: 60% Garnatxa Negra i 40% Sirà.

    Alcohol: 13,5%

    Celler: Mas Blanch i Jové

    Denominació d’Origen: DO Costers del Segre

    Reconeixements:

    Medalla de plata Golden Leaf (2016).
    90 punts Stephen Tanzer’s International Wine Cellar (2013).
    International Wine Guide (Medalla de plata 2016) (Medalla de plata 2015) (Medalla de plata 2014) (Medalla de plata 2013)
    93 punts Guía Akatavino (2015) Medalla d’Or.
    Medalla d’or Catavinum World Wine & Spirits Competition (2016)