Torre de Oña

Torre de OñaLes seves vinyes, situades a 630 metres d’altitud (gairebé al límit per al cultiu de la vinya en aquesta zona) estan custodiades per la Serra de Cantàbria. Aquesta, exerceix de barrera protectora aturant el vent i els freds procedents del nord.

Les vinyes en propietat de Torre d’Oña es divideixen en tres zones atenent les característiques dels sòls de cadascuna. Totes elles se situen annexes entre sí, entre les localitats de Páganos i Laguardia, i tenen una extensió de prop de 44 hectàrees.

A la primera zona, composta per una vessant d’erosió suau i de baix contingut en matèria orgànica i terra poc fèrtil, hi destaquen les varietats Tempranillo i Mazuelo. A la segona, destaquen els terres de textura llimosa fina, d’alt contingut en carbonats i amb la Tempranillo com a varietat predominant. Finalment, l’extensió més petita està dedicada en exclusiva per a l’elaboració del seu vi Finca San Martín, i està plantada també amb Tempranillo.

El celler

El celler es troba ubicat en un petit i bell conjunt arquitectònic. Integrat pel celler, la casa senyorial i, una mica més apartada, l’ermita de Santiago.

Torre de Oña compta amb unes cuidades instal·lacions amb Julio Sáenz al capdavant de l’equip tècnic. Hi destaquen la nau d’experimentació, on el propi enòleg desenvolupa diferents assaigs i proves.

A partir de l’anyada 2016 el celler va modernitzar les instal·lacions per tal de millorar la qualitat dels vins. Una de les novetats més singulars és la selecció òptica de raïms en substitució de la selecció manual. Per això, un equip d’enòlegs estableix els paràmetres de qualitat desitjats. El sistema selecciona només les que compleixen els estàndards establerts.

També s’ha incorporat un nou sistema de transport a través de petits dipòsits penjats de grues que aconsegueixen eliminar la fase de trepitjat i bombament, amb la qual cosa s’aconsegueix que el raïm entri el celler tan sencer com sigui possible.

Mostrando los 2 resultados

 • Finca Martelo

  Finca Martelo 2016

  27,60

  Vi: Finca Martelo

  Varietats: 94% Tempranillo i 6% de Mazuelo, Garnatxa i Macabeu.

  Alcohol: 14,5%

  Celler: La Rioja Alta

  Denominació d’Origen: DOCa Rioja

 • Finca San Martín

  Finca San Martín 2018

  10,00

  Vi: Finca San Martín

  Varietats: 100% Tempranillo.

  Alcohol: 14,5%

  Celler: Torre de Oña

  Denominació d’Origen: DOCa Rioja