Vi blanc

El vi blanc és una varietat de vi que pot tenir diferents tonalitats del groc, com de palla, groc verd o groc daurat. Es produeix per la fermentació alcohòlica de la polpa no acolorida de raïm que pot tenir la pell de color blanc o negre. En el procés de producció cal separar les pellofes per tal que no tintin el most.

El vi blanc, s’elabora majoritàriament a partir de raïm blanc, encara que també és possible elaborar-lo a partir de raïm negre limitant al mínim el contacte del most amb les pells, amb l’objectiu que aquestes no alliberin color. El procés més habitual, però, consisteix a premsar el raïm derrapat i separar el most de la pasta immediatament perquè posteriorment fermenti sense la presència de les pells. La baixa tanicitat (sequedat) derivada de la mínima infusió de les pells deriva en un estil de vi més amable i versàtil que el negre i en una sensació tàctil més dòcil. A més, la majoria de vins blancs, especialment els de climes més càlids, no realitzen la fermentació malolàctica. Això, els permet conservar tota la seva frescor natural.

Un altre estil de blanc a destacar és l’anomenat brisat, en l’elaboració el most fermenta amb les pells. És a dir, s’elabora com si d’un negre es tractés, donant lloc a un vi més estructurat i assecant.

Mostra 1–36 de 42 resultats