Tipus de vi

 • Cava i escumosos

  Cava i escumosos (13)

  El Cava i els vins escumosos

  El cava i els vins escumosos són un vi que ha sofert una segona fermentació dels seus sucres naturals una vegada embotellat que conté diòxid de carboni natural a una pressió d'entre 3 i 5 atmosferes a una temperatura de 20°C. La presència del gas carbònic fa que es formi escuma en el moment de servir, seguida d'un despreniment de bombolles persistents. Tant el Cava com el Xampany són vins escumosos elaborats amb el mètode tradicional. Pertanyen a una regió geogràfica concreta.
 • Vi Negre

  Vi Negre (69)

  El vi negre és aquell procedent de most de varietats de raïm negre. Elaborat d'acord amb un procediment adient per aconseguir la difusió dels colorants continguts a la pell. En l'elaboració del vi negre intervé el most del raïm, però també les parts sòlides de la mateixa, com la pell i les llavors. Un cop seleccionat el raïm de més qualitat es procedeix al desrapat, procés que separa la rapa dels grans de raïm perquè el vi no adquireixi aromes herbacis. Després passarà, gràcies a l'acció dels llevats, a la fermentació alcohòlica, el procés que transforma progressivament el sucre del raïm en alcohol. Durant aquesta fase és molt important mantenir el barret (el conjunt de les pells) sempre humit per extreure millor les aromes i el color. A més, per evitar oxidacions de les pells, això s'aconsegueix mitjançant el remuntat de el most, que consisteix a remoure les pells. Quan es considera que les pells ja han aportat tot el que podien al vi, se separen d'aquest en una operació coneguda com trasbals. La pasta resultant serà premsada amb més o menys força i incorporada o no a el vi en funció de la qualitat que es desitgi. És també habitual que els vins negres realitzen l'anomenada fermentació malolàctica, pràctica que transforma l'àcid màlic en el delicat àcid làctic, rebaixant així la sensació global d'acidesa en el vi i fent-lo molt més agradable al paladar. Arribats a aquest punt es decidirà si el vi es vol conservar jove o si s'aposta per destinar-lo a criança.
 • Vi rosat

  Vi rosat (6)

  El vi rosat ha estat durant anys el color més infravalorat de quants conformen la paleta de el vi. No obstant això, sembla que està vivint un cert ressorgir i la seva imatge es comença a associar a glamour i elegància. El color de el vi rosat s'obté, per descomptat, de les pells del raïm negre, encara que és possible emprar també un percentatge de raïm blanc en algunes regions. Així, la tonalitat final del vi dependrà en gran mesura del temps que el most estigui en contacte amb les pells. Si el temps és curt, s'obtindrà un vi color pell de ceba. No obstant això, si es perllonga la infusió durant més temps, obtindrem un vi més secant i contundent, més proper a un vi negre jove. Els millors vins s'obtenen a partir del most flor, és a dir, amb l'única pressió del propi pes del raïm.
 • Vi Dolç

  Vi Dolç (6)

  En aquesta categoria trobareu tots els vins dolços, així com, misteles, rancis o licorosos.
 • Vi blanc

  Vi blanc (42)

  El vi blanc és una varietat de vi que pot tenir diferents tonalitats del groc, com de palla, groc verd o groc daurat. Es produeix per la fermentació alcohòlica de la polpa no acolorida de raïm que pot tenir la pell de color blanc o negre. En el procés de producció cal separar les pellofes per tal que no tintin el most. El vi blanc, s'elabora majoritàriament a partir de raïm blanc, encara que també és possible elaborar-lo a partir de raïm negre limitant al mínim el contacte del most amb les pells, amb l'objectiu que aquestes no alliberin color. El procés més habitual, però, consisteix a premsar el raïm derrapat i separar el most de la pasta immediatament perquè posteriorment fermenti sense la presència de les pells. La baixa tanicitat (sequedat) derivada de la mínima infusió de les pells deriva en un estil de vi més amable i versàtil que el negre i en una sensació tàctil més dòcil. A més, la majoria de vins blancs, especialment els de climes més càlids, no realitzen la fermentació malolàctica. Això, els permet conservar tota la seva frescor natural. Un altre estil de blanc a destacar és l'anomenat brisat, en l'elaboració el most fermenta amb les pells. És a dir, s'elabora com si d'un negre es tractés, donant lloc a un vi més estructurat i assecant.
 • Altres begudes: Ginebra, ron, orujo i ratafia

  Altres begudes: Ginebra, ron, orujo i ratafia (7)

  A Monvins Seleccions Gastronòmiques, no només tenim vins, trobareu altres begudes com destil·lalts, ron, orujo, ratafia, etc.