Rioja

DOCa Rioja

comprar vi doca riojaLa Rioja ha sabut mantenir-se a l’avantguarda de la innovació vitivinícola amb una gran diversitat de vins amb personalitat diferenciada. Han fonamentat el seu èxit en els mercats i l’han situat en l’elit de les denominacions d’origen històriques europees. Avui la marca “Rioja” és una de les cinc amb més notorietat entre les zones vinícoles més prestigioses del món.

L’experiència de viticultors i elaboradors ha permès realitzar una selecció natural d’aquelles varietats de raïm que demostraven millors qualitats d’adaptació a la climatologia i sòls de la Rioja. Al mateix temps, eren capaços de proporcionar vins de les més altes qualitats. A aquest procés històric s’ha sumat actualment l’impuls innovador del sector, atent sempre a l’evolució i la demanda dels mercats. Aquest fet ha portat a l’autorització de noves varietats el 2008, sent la primera vegada des de la creació de la Denominació el 1925 que s’incorporen noves varietats. Amb l’objectiu fonamental de buscar, en primer lloc, una major competitivitat en els vins blancs, i en segon lloc, aportar diversitat a la seva producció vinícola. Això sí, mantenint la identitat i diferenciació.

Finalment, aquestes són les varietats autoritzades per la DOQ Rioja, entre les quals destaca el Tempranillo en negres, i la Viura o Macabeu en blancs:
Varietats Blanques: Viura (Macabeu), Tempranillo Blanc (Ull de llebre blanc), Garnatxa Blanca, Malvasia, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Verdejo, Maturana Blanca i Turruntés.
Varietats Negres: Tempranillo (Ull de llebre), Garnatxa Negra, Graciano, Carinyena i Maturana Negra.

S'estan mostrant 22 resultats