Rías Baixas

DO RÍAS BAIXAS

comprar vins DO rias baixasLa Denominació d’Origen Rias Baixas és una petita zona vitivinícola situada al nord-oest d’Espanya, a la regió de Galícia. Encara que a les Rias Baixas hi ha una profunda tradició vitivinícola,  heredada generació rere generació, és a partir de l’any 1988, amb la constitució del seu Consell Regulador, quan el sector vitivinícola adquireix un pes fonamental en el desenvolupament de l’economia d’aquest territori. Un dels factors determinants és l’aposta per les varietats autòctones, en concret la albariño. Aquestes, són resistents a la climatologia adversa pròpia d’aquest territori que confereixen una qualitat i origen genuïns a uns vins de marcat caràcter atlàntic.

Condicionada pel minifundisme propi de Galícia, aquesta Denominació d’Origen actualment compta amb una superfície de 4.061 hectàrees, repartides en més de 21.825 parcel·les. Les sàvies i expertes mans dels més de 5.550 viticultors d’aquesta zona van apostar per una viticultura tradicional. La majoria de vinyes estan conreades en forma d’emparrat, aquest singular sistema de conducció condiciona que les tasques de poda i verema s’hagin de realitzar a mà.

Ubicació

La Denominació d’Origen Rias Baixas es troba situada especialment a la província de Pontevedra i una petita part a la de La Corunya. A més es divideix en cinc subzones Val do Salnés, O Rosal, Ribeira do Ulla, Comtat do Tea i Soutomaior.

S'estan mostrant 4 resultats