Orujo Viña Armenteira Hierbas

Orujo Viña Armenteira Hierbas

13,50

Orujo Viña Armenteira Hierbas és d’origen gallec.

Descripció

Orujo Viña Armenteira Hierbas és d’origen gallec.

Elaboració i criança

A la verema, després de premsades raïm i posat a fermentar el most, es recull el bagàs de les pròpies finques. Transcorregut un mes, si fa no fa, es comença la destil·lació que es realitza pel propi personal i en les nostres pròpies instal·lacions. S’usen 6 alambins o “potes” de coure, com mana la tradició. S’escalfa fortament al principi, per activar l’ebullició i produir l’arrossegament, pels primers borbolls d’etanol, de les substàncies més volàtils.

Aquest primer producte, que en l’argot tècnic s’anomena “caps de destil·lació”, tot i tenir gran quantitat d’alcohol és de qualitat baixa i no és aconsellable desar. Al cap d’un temps, es baixa el foc i continua suau i lentament la destil·lació del veritable Orujo gallec. A moment donat, l’alcohol es va esgotant, donant lloc a que apareguin en el destil·lat substàncies de sabor poc grat. Són les anomenades “cues de destil·lació”, que són retirades.

La destil·lació de cada “potada” dura aproximadament 5 hores. Posteriorment, l’orujo “cor” es torna a destil·lar, repetint el procés anterior. Aquesta segona destil·lació dóna al aiguardent gran finor i suavitat. Durant tot el procés, se segueix fidelment el sistema tradicional, fins i tot millorant-lo a través de l’eliminació dels caps i cues a les dues destil·lacions. El orujo així obtingut, es deixa reposar durant uns mesos perquè es vagi equilibrant. Posteriorment s’estabilitza a temperatures de 10ºC sota zero.

Aquest orujo sec s’endolceix i es posa en maceració amb herbes pròpies del frondosa vall d’O Rosal. El macerat, ja sense herbes, es deixa envellir en bóta durant un any. En aquest temps, l’alcohol va dissolent tanins i altres substàncies del roure americà, aconseguint l’equilibri entre la dolçor i l’amargor difícil d’aconseguir en altres begudes. Els 38ºC de grau alcohòlic passen desapercebuts per la gola, quedant una sensació de suavitat. L’aroma és el compendi de la finor d’orujo blanc, l’aromaticitat de les herbes i el toc a espècies de la fusta de roure.

 

Informació addicional

Pes 1,66 kg

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Orujo Viña Armenteira Hierbas”

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.